3 februari 2022

Studytube haalt 30 miljoen op en koopt Springest

Het online leerplatform Studytube heeft in tweede investeringsronde dertig miljoen dollar weten op te halen bij een groep investeerders. Het Amsterdamse bedrijf zal met het groeikapitaal het productontwikkelingsteam uitbreiden en verdere groei in Europa versnellen middels overnames. De eerste in het rijtje is bekend: Studytube neemt opleidingsmarktplaats Springest over van FD Mediagroep.

De Series B-ronde werd geleid door de investeringsmaatschappij Energy Impact Partners (EIP) en de eerder ingestapte investeerder Verdane.

Studytube is in 2012 opgericht door Homam Karimi. De startup bood toen een online studiecoach voor rechten- en economiestudenten. Inmiddels biedt het een leerplatform voor middelgrote – en grote ondernemingen, inclusief een marktplaats voor te kiezen opleiders.

Volgens algemeen directeur Karimi hebben is in 2021 via Springest en Studytube tezamen voor vijftig miljoen euro aan leerproducten via beider marktplaatsen ingekocht. ‘Met de overname van Springest groeit ons portfolio tot ruim achtduizend opleiders die meer dan 250.000 online en offline leerproducten beschikbaar hebben.’

Lees het volledige artikel op computable.nl