CWI organiseert Cobol-event voor meer urgentie

Deel

Gekopieerd

Het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) organiseert 18 januari een evenement over de toekomst van Cobol en mainframes. Voor deze strategische Cobol-dag werkt het centrum samen met Quuks en Software Improvement Group (SIG). Volgens de organisatie is actie nodig, omdat het aantal senior Cobol-experts snel afneemt.

Het evenement staat in het teken van best practices, mislukkingen en nieuwe samenwerkingen die de toekomst van Cobol en mainframe infrastructuren moeten veiligstellen. Op de dag wordt stilgestaan bij de drie strategische onderdelen techniek, financiën en personeel. Doelgroepen zijn bedrijven, overheden en onderzoek- en onderwijsinstellingen.

Er staat een dozijn sprekers op het programma, zowel vanuit de vraag- als de aanbodzijde. Zij belichten nieuwe wetenschappelijke inzichten en toekomstvisies, waaronder IBM’s vooruitzicht op mainframetechnologie en een blik op de toekomst van Visual Cobol, de meest gebruikte geïntegreerde ontwikkelomgeving voor Cobol-programmeurs. Visual Cobol werd ontwikkeld door Micro Focus, tegenwoordig onderdeel van OpenText.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen