Verkiezing Leraar van het Jaar 2024

Verkiezing Leraar van het Jaar 2024

Deel

Gekopieerd

Inschrijving Verkiezing Leraar van het Jaar 2024 geopend

De inschrijving voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2024 is geopend. Tot en met 10 mei a.s. kunnen leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, maar ook leerlingen en ouders hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Dus ken jij een leraar die het verdient om Leraar van het Jaar te worden, dan ben jij aan zet! Meld hem of haar aan voor de verkiezing.

Ambassadeurs voor de beroepsgroep
De vier winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector en krijgen een podium om hun inspiratie en innovatieve ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Zij werken vanuit vakmanschap aan het beste onderwijs voor hun leerlingen. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep en maakt deze de kwaliteit van de beroepsgroep zichtbaar. Volgens Chantal Goedertier, Leraar van het Jaar 2019 voor het speciaal onderwijs, mogen haar vakgenoten trots zijn op hun vak. ‘Als iemand je op een feestje vraagt wat je doet voor werk, zeg dan luid en duidelijk: ik ben leraar!’

Nomineer een leraar
Je kunt jouw favoriete leraar nomineren via www.lerarenvanhetjaar.nl/aanmelden. Dit kan tot uiterlijk 10 mei 2024.

Uit alle aanmeldingen maakt een jury van leraren een eerste selectie, de top 10 per sector. Zij maken allen een brief en filmpje. Daarna kiest een beroepsjury van leraren in september 3 finalisten per sector. Uiteindelijk kiest een vakjury de vier winnaars uit het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Deze winnaars worden begin oktober 2024 bekendgemaakt.

Houd de website lerarenvanhetjaar.nl in de gaten voor meer informatie. Of neem contact met ons op bij vragen.

Gerelateerde artikelen