West-Brabantse scholen helpen mkb via hackathon

Deel

Gekopieerd

Studenten van de West-Brabantse onderwijsinstellingen Avans, BUas en Curio gaan ondernemers ondersteunen bij hun digitale ontwikkeling. In de zogeheten Digiwerkplaats Mkb vindt deze vrijdag een hackathon plaats, waarbij twintig Avans-studenten in groepjes een duurzaamheidsdashboard voor drie bedrijven ontwikkelen.

In de werkplaats krijgen ondernemingen kosteloos toegang tot advies en uitvoering op het gebied van online-marketing, sales, data-analyse, ict, en automatisering. Dat moet ze weerbaarder en toekomstbestendiger maken, is het idee. De ondernemers voor wie de studenten tijdens deze hackathon aan de slag gaan, zijn Freightned uit Oosterhout en Match and Work en Elemental Eco Shop uit Breda.

Naast de voordelen voor ondernemers biedt de dag kansen voor studenten om relevante praktijkervaring op te doen en contact te leggen met potentiële werkgevers. Dit draagt bij aan het behoud van talent voor de regionale arbeidsmarkt, wat volgens de onderwijsinstellingen cruciaal is in sectoren met een tekort aan gekwalificeerd personeel.

In West-Brabant bevinden zich ruim 17.500 ondernemingen. Volgens de samenwerkende scholen worstelen veel bedrijven met digitalisering, iets wat tijdens de coronapandemie extra duidelijk zou zijn geworden.

Avans is een hogeschool met vestigingen in Breda, Den Bosch, Roosendaal en Tilburg en telt ongeveer 33.000 studenten. BUas (Breda University of Applied Sciences) is een gespecialiseerde hogeschool in Breda met ongeveer zevenduizend studenten. Curio is een mbo- en vmbo-instelling met bijna veertig locaties in West-Brabant en zo’n twintigduizend leerlingen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen