Speciale it-opleiding voor neurodiverse mensen

Deel

Gekopieerd

Ruim 20.000 Nederlanders kunnen vanwege een neurodiverse aandoening niet deelnemen aan het arbeidsproces. Tegelijkertijd kampt de it-sector met een tekort aan medewerkers. Daarom hebben ITvitae, AWS en Rabobank gezamenlijk een bijzonder leerprogramma ontwikkeld.

Er is behoefte aan it-professionals die bedrijven bij hun migratie naar de cloud kunnen begeleiden. Sinds 2015 migreert de Rabobank de activiteiten naar de cloud. Om te waarborgen dat de kandidaten die ITvitae naar Rabobank stuurt klaar zijn voor de cloud heeft AWS een aangepast trainingsprogramma ontwikkeld op basis van de neurodivergent-vriendelijke leertechnieken die ITvitae gebruikt. Neurodiversiteit verwijst naar de verschillen tussen de breinen van mensen en daarmee naar de verschillende manieren van denken en leren.

‘Het is belangrijk om cloudonderwijs aan ons programma toe te voegen’, vertelt Saskia Meeuwessen, algemeen directeur van ITvitae. ‘Bij het kiezen van de technologie die we onderwijzen, volgen we de markt, zodat onze studenten de wereld in gaan met vaardigheden waar vraag naar is.’ Dennis Janssen, tech domain manager van de Rabobank, beaamt dit. ‘De juiste mix van medewerkers is belangrijk en je kunt geen ideaal team samenstellen door alleen te kijken naar prestatie-indicatoren of de opleiding die iemand heeft gevolgd’, benadrukt hij. ‘Tegelijkertijd willen we erop vertrouwen dat de kwaliteit van de kandidaten van ITvitae hoog is. De cloud is cruciaal voor onze toekomstige strategie, dus we moeten er zeker van zijn dat ze over deze vaardigheden beschikken.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen