Aegon doneert restwaarde ict-waar aan Indiase school

Deel

Gekopieerd

Aegon heeft via Stichting ITdonations de restwaarde van oude ict-apparatuur geschonken aan de Guindy School in Chennai, India. De donatie van het verzekeringsconcern bedroeg 89.413,25 euro. De Guindy School verzorgt gratis onderwijs voor de armste groepen in de regio. Daarbij krijgen kinderen tot zeventien jaar les om ze voor te bereiden op het hoger onderwijs.

Stichting ITdonations, opgericht in 2007 door Gerard Aldus, directeur/eigenaar van circulaire it-specialist NEG-Group, maakt het voor bedrijven en organisaties makkelijk om maatschappelijk verantwoord te handelen door de restwaarde van hun overtollige it-apparatuur te schenken aan een goed doel naar keuze. De stichting haalt de apparatuur op, zorgt voor veilige dataverwijdering en regelt de restwaarde. Inmiddels is via de stichting al ruim 3,4 miljoen euro aan donaties gerealiseerd.

Aegon werkt sinds jaren samen met applicatiedienstenpartner HCL. Via deze Indiase offshore-specialist kwam de verzekeraar in contact met de Guindy-school (voluit: Lions Club of Guindy Labour Colony High School). Met eerdere donaties aan de school zijn een waterzuiveringsinstallatie en een wetenschapslokaal gerealiseerd. Ook hebben Aegon-medewerkers geholpen met het schilderen van de schoolgebouwen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen