Computable vervolgt onderzoek securitybudgetten

Deel

Gekopieerd

Resultaten in magazine en op Cybersec Europe

Computable Nederland en België doen opnieuw onderzoek naar de stand van zaken van securitybudgetten in de Benelux. Vorig jaar vond dit onderzoek voor de eerste keer plaats, in 2023 krijgt het een vervolg. De resultaten van het onderzoek worden in Nederland gepresenteerd in de magazinespecial over cybersecurity, in België worden de resultaten gepresenteerd tijdens de tweede dag van vakbeurs Cybersec Europe, die 19 en 20 april plaatsvindt in de Brusselse Expo. Deelnemen aan het onderzoek kan tot en met zondag 5 maart 2023.

Naar aanleiding van het onderzoek in 2022 ontving Computable meerdere verzoeken om het securitybudgetonderzoek te herhalen. Er zijn tal van securityonderzoeken beschikbaar in de markt, maar een gedegen kijk op besteding van budgetten ontbreekt. Het onderzoek vindt wederom Benelux-breed plaats. Algehele conclusie vorig jaar was dat ruim vijftien procent van het Nederlandse ict-budget aan security besteed wordt. Benelux breed ligt dit percentage op bijna zeventien procent.

Enigma Research neemt het onderzoek namens Computable af. Dit jaar wordt het onderzoek iets uitgebreid ten opzichte van 2022. Wederom komen zaken als ransomware, uitbesteding en het wel of niet inzetten van een soc aan bod. Maar dit jaar wordt er naast land ook gesegmenteerd naar type security en specifieke spelers die zich in een dergelijk deelsegment ophouden. Ook wordt er gekeken naar omvang van de organisatie, hoe het aantal securityspecialisten zich verhoudt ten opzichte van de totale ict-afdeling en welk percentage van het ict-budget besteed wordt aan security.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen