Conclusion: baangarantie omgeschoolde statushouder

Deel

Gekopieerd

Conclusion biedt statushouders die omgeschoold worden tot it'er, een baangarantie. Samen met de Hogeschool van Amsterdam en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF komt de it-dienstverlener uit Utrecht met een leer-werktraject voor deze groep.

Het project World CITizens @ Work onderscheidt zich doordat statushouders voorafgaand aan het leer-werktraject een arbeidscontract aangeboden krijgen bij Conclusion. Aansluitend volgen ze gedurende één jaar een op maat gemaakt leer-werktraject aan de Hogeschool van Amsterdam, zowel op taal- als it-gebied.

De drie partijen zijn de overeenkomst aangegaan voor drie jaar. De eerste groep zal in november van dit jaar starten met de opleiding bij de HvA en naar verwachting in september 2024 in dienst treden bij Conclusion. Deze cyclus zal minimaal nog twee keer plaatsvinden. Na een taalcursus volgt het programma Make IT Work, een intensief omscholingsprogramma afgestemd op de casuïstiek van Conclusion. Om de juiste begeleiding en een zachte landing te garanderen, zet Conclusion een buddy op de werkvloer neer. Zowel de buddy als de kandidaat worden begeleid door het UAF.

Om iedereen een gelijke kans te bieden, hoeven kandidaten niet over verplichte vooropleidingen of it-kennis te beschikken. Wel worden ze via een assessment door de HvA gescreend op het benodigde hbo werk- en denkniveau. Vervolgens start een sollicitatie-matchingprocedure zodat kandidaten terechtkomen bij een Conclusion-bedrijf dat aansluit bij hun ambities.

Conclusion telt ruim tweeduizend medewerkers. Geholpen door een kapitaalinjectie van 410 miljoen euro wil de it-dienstverlener de komende jaren flink uitbreiden. Het bedrijf is in handen van de familie Fentener van Vlissingen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen