Definitief 267 miljoen naar PhotonDelta

Deel

Gekopieerd

Het kabinet trekt definitief 602 miljoen euro uit voor vijf Nationaal Groeifondsprojecten. Het meeste geld (267 miljoen euro) gaat in deze tweede ronde van toekenningen naar het project PhotonDelta, gericht op het versterken van het fotonica-ecosysteem in Nederland

Daarvan is zestig miljoen geen overheidssubsidie maar een renteloze lening. Fotonica geldt als een baanbrekende technologie waarbij elektronica en lichttechniek samensmelten. Met name in Eindhoven, de ‘lichtstad’ van Nederland, zijn veel onderzoekers en nieuwe bedrijven hiermee bezig.

Voor het project Zelfdenkende moleculaire systemen, gericht op het gebruik van kunstmatige intelligentie voor de ontwikkeling van nieuwe moleculaire materialen, komt 97 miljoen euro beschikbaar.

Voor het project PPS-opschaling in het beroepsonderwijs, dat de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt bevordert, is 153 miljoen euro toegekend. Verder gaat zestig miljoen naar het project Cellulaire Agricultuur en 26 miljoen naar het project Werklandschappen, gericht op de duurzame transformatie van werklocaties.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen