Edtech-bedrijf Lepaya lijft Krauthammer in

Deel

Gekopieerd

Scale-up Lepaya (edtech) neemt het Zwitserse trainingsbedrijf Krauthammer met ruim honderd medewerkers over. De snelgroeiende Amsterdamse online-trainer hoopt hiermee beter toegang te krijgen tot de meer traditioneel denkende klantenkring van Krauthammer.

Krauthammer heeft een sterke positie op de eigen thuismarkt en de Franse markt voor management- en verkooptrainingen. De Zwitsers verzorgen bedrijfstrainingen in meer dan twintig talen. Het bedrijf was de dip van Covid-19 niet goed te boven gekomen.

Lepaya deed al een serie overnames, maar deze acquisitie is veruit de grootste. Eind vorig jaar lijfde het educatietech-bedrijf het Britse Speak First in. Met VCoach in heeft Lepaya een Duitse specialist in ai-gedreven coaching in huis. Ook behoort de eveneens Amsterdamse trainings- en dataspecialist Smartenup tot de bedrijvengroep.

Doel van deze overnames is het leerplatform van Lepaya een grotere schaal te geven. Lepaya zet innovatieve technologie in zoals virtual reality (vr) en coaching op basis van artificiële intelligentie (ai).  Directeur/mede-oprichter René Janssen voorziet een verdere consolidatie op gebied van opleiding en ontwikkeling.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen