Erik Fledderus lector Digital Business aan Windesheim

Deel

Gekopieerd

Erik Fledderus wordt op 8 november geïnstalleerd als lector Digital Business & Society aan hogeschool Windesheim. Hij houdt op die dag zijn lectorale rede over hoe de mens grip kan houden op nieuwe technieken en is vanaf dan hoofd van de onderzoeksgroep die zich met dit onderzoek bezighoudt. Fledderus was voorheen managing director bij SURF, managing director bij TNO en hoogleraar Wireless Communication aan TU Eindhoven.

Vanaf 2021 was Fledderus actief als kwartiermakend lector, met als doel het toenmalige lectoraat Industriële Automatisering & Robotica uit te breiden tot een bredere onderzoeksgroep. Dit bredere lectoraat, genaamd Digital Business & Society, richt zich op diverse vraagstukken met betrekking tot digitalisering en fungeert als onderzoeks- en gesprekspartner voor de buitenwereld en de praktijk.

In zijn rede gaat de kersverse lector in op het onderzoek van zijn team, dat de impact van digitale technologie op organisaties en de maatschappij onderzoekt. Het lectoraat stelt de vraag hoe we als samenleving grip kunnen houden op nieuwe technologieën en onze waarden, zoals privacy en menselijke waardigheid, kunnen integreren in technologische ontwikkelingen. Het onderzoek richt zich op het creëren van ‘Value Enhancing Technologies’ en het waarborgen van de menselijke maat in technologische ontwikkeling en gebruik.

Het lectoraat Digital Business & Society doet praktijkgericht onderzoek op de thema’s Industriële automatisering & robotica, Digitalisering in het mkb, en de Digitale maatschappij. Voor dit onderzoek leunt de organisatie op lectoren, promovendi, docenten en studenten en wordt gezocht naar samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen