Gratis toegang tot ruim 1 miljoen wetenschappelijke artikelen

Deel

Gekopieerd

Gratis toegang tot ruim 1 miljoen wetenschappelijke artikelen

Sinds oktober 2019 kunnen alle leerkrachten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland gratis toegang krijgen tot EBSCO Education Source. Deze database met wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek is vrij toegankelijk te lezen.

EBSCO Education Source
Het kost een leerkracht gemiddeld tientallen euro’s om een artikel uit een wetenschappelijk tijdschrift te downloaden. Een belemmering voor leerkrachten die hun onderwijs willen vernieuwen en verbeteren met inzichten uit onderwijsonderzoek. Daarom hebben de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) en de KB, de nationale bibliotheek, in 2019 de handen ineen geslagen en toegang tot EBSCO Education Source georganiseerd.

Aanmelden
Via Voordeleraar.nl kunnen leerkrachten zich gratis aanmelden om toegang te krijgen tot de EBSCO Education Source. Sinds november 2022 kunnen scholen toegang krijgen via Entree Federatie van Kennisnet. Mocht jouw school (nog) niet zijn aangesloten bij Entree Federatie, dan kun je je ook aanmelden via OpenAthens, een veilige en snelle manier van inloggen.

Meer te weten over dit product? Je vindt  Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) in hal 3 op stand 03.A022

Jij komt toch zeker ook naar de NOT? Registreer je hier voor gratis toegang.

Gerelateerde artikelen