Hogeschool Rotterdam vervangt docent door ChatGPT

Deel

Gekopieerd

Hogeschool Rotterdam experimenteert met het vervangen van docenten door ChatGPT. Dat gebeurt komende vrijdag tijdens een seminar over de ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Rob van der Willigen, tech-lead van het programma AI & Ethiek aan de opleiding, doet dan een poging een docent te vervangen door deze generatieve ai.

Centraal staat de vraag of met de komst van deze baanbrekende taalrobot nog een docent nodig is. En welke aspecten van een docent wel of niet zijn te vervangen. Ook is de vraag actueel of het hoger onderwijs in de toekomst een plug-in van ChatGPT kan worden.

Ook de wisselwerking tussen ai en ethiek komt aan de orde. Pieter van Boheemen, programmamanager AI & Ethiek bij Hogeschool Rotterdam, denkt dat de workshop een uitgelezen kans is om te laten zien wat ai-technologie als ChatGPT kan. ‘Maar ook om de ethische overwegingen die hierbij komen kijken te belichten. Het is immers cruciaal dat we ervoor zorgen dat dergelijke systemen altijd worden ontworpen en gebruikt op een manier die aan de samenleving ten goede komt.’

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen