Invalleerkracht basisonderwijs worden? Daarom doe je het!

Deel

Gekopieerd

Invalleerkracht basisonderwijs worden? Daarom doe je het!

Dat de vraag naar invalleerkrachten binnen het basisonderwijs groot is, is geen geheim. Wat maakt invallen in het basisonderwijs zo interessant? We lichten graag een aantal voordelen voor je uit als je aan de slag gaat als invalleerkracht basisonderwijs!

Verschillende ervaringen opdoen als invalleerkracht
Als invalleerkracht basisonderwijs kan je veel verschillende ervaringen opdoen. Ben jij er als pabostudent nog niet zeker van met welke groep jij wil gaan werken? Of heb jij jaren binnen het onderwijs gewerkt en vind je juist die afwisseling binnen jouw werk zo mooi? Als invalleerkracht basisonderwijs kan je een kijkje nemen in alle keukens die het onderwijs te bieden heeft. Zo kan je echt ontdekken wat jij het allerleukste vindt om te doen!

Je helpt leerlingen en collega’s
Je bent het onderwijs ingegaan omdat je graag helpt en mensen verder brengt. Als invalleerkracht basisonderwijs zorg jij er dan ook voor dat geen klas meer naar huis wordt gestuurd, de leerlingen een fijne leerkracht voor de klas hebben en jouw collega-leerkrachten worden ontzien. Je kunt als invalleerkracht basisonderwijs dan ook echt een groot verschil maken in het grote tekort binnen het basisonderwijs, hoe mooi is dat!

Veel vlieguren maken
Naast dat je veel verschillende ervaringen kunt opdoen, geeft het vervullen van de rol als invalleerkracht basisonderwijs ruimte om veel uren binnen het basisonderwijs te maken. Als je gebruik maakt van ons platform Derect die zich richt op kortdurende inval binnen het basisonderwijs, is het mogelijk jouw uren in te vullen zoals jij dat wilt. Hierdoor ben je volledig vrij in het invullen van jouw dagen en zorg je ervoor dat je alleen aan de slag gaat wanneer jij dat wilt!

Flexibel en altijd bij jou in de buurt
Aan de slag gaan als invalleerkracht basisonderwijs geeft veel vrijheid. Je kunt voor de klas wanneer je wilt, waar je wilt. Zo is er altijd een school bij jou in de buurt die staat te springen om een extra paar handjes. Ideaal toch!

Ook als bevoegd docent of leraar in opleiding aan de slag
Ben jij een bevoegd docent voor het voortgezet onderwijs, onderwijsassistent of een leerkracht in opleiding? Ook dan is het mogelijk om als invalleerkracht basisonderwijs aan de slag te gaan! Via ons platform Derect maak je gemakkelijk en snel een account aan, waarna je zelf direct kan solliciteren op scholen die jouw aandacht trekken. Het contract wordt makkelijk en snel opgemaakt en voordat je het weet, sta je de lessen te verzorgen als invalleerkracht basisonderwijs. Wat zullen de scholen en kinderen blij met je zijn!

Jij komt toch zeker ook naar de NOT? Registreer je hier voor gratis toegang.

Gerelateerde artikelen