Kabinet wil in 2024 stoppen met Stap-budget

Deel

Gekopieerd

Het Stap-budget waarmee burgers studies kunnen volgen die hun arbeidsmarktpositie verbetert, heeft zijn langste tijd gehad. Om de Rijksbegroting een beetje op orde te krijgen wil het kabinet de bijl zetten in deze regeling.

Het ziet ernaar uit dat volgend jaar een eind komt aan de mogelijkheid om met duizend euro subsidie bijvoorbeeld een opleiding of cursus in de informatie- en communicatiesector te doen. Per aanvraagperiode doen vele duizenden mensen zo een ict-studie. De ict-sector is goed voor een kleine 8 procent van de aanvragen.

Met de voortschrijdende digitalisering is regelmatige om- of bijscholing bepaald geen overbodige luxe. Ook de krapte op de arbeidsmarkt voor ict’ers maakt zulke opleidingen nuttig. Anderzijds bleek de regeling ook veel onzin-opleidingen met een sterk hobby-karakter te faciliteren. Misbruik en oneigenlijk gebruik tierden welig.

Overigens is het dit jaar nog mogelijk om van het Stap-budget te profiteren. De volgende aanmeldronde start zeer binnenkort. Aanvragers komen in aanmerking voor één cursus of opleiding per jaar met een maximum van duizend euro. 

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen