KPN en Breens regelen soc voor onderwijs

Deel

Gekopieerd

Ict-beveiliger KPN Security gaat een samenwerking aan met Breens Network, ict-organisatie voor het onderwijs. De twee bundelen hun kennis om onderwijsinstellingen inzicht te geven in hun ict-kwetsbaarheden en hoe zij de cyberweerbaarheid kunnen vergroten. Als onderdeel van de samenwerking tuigen ze een 24/7 security operations center (soc) op en vergemakkelijken ze de rapportages naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OC&W).

De samenwerking is volgens de twee partijen een concrete invulling van de oproep van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) en de Inspectie van het Onderwijs om de digitale weerbaarheid van de onderwijssector te vergroten.

In september 2021 riep toenmalig demissionair onderwijsminister Ingrid van Engelshoven de sector op tot continue bewaking van hun systemen en werk te maken van de weerbaarheid. De Inspectie constateerde kort daarvoor dat de ict-beveiliging in het onderwijs ondermaats was.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen