Textiel eruit, Groen erin op de NOT

Deel

Gekopieerd

Lever oude kleding in tijdens de NOT!

Kleding en groene schoolpleinen kunnen elkaar versterken

Circulaire Tuin, idverde NL en Texned hebben een jaar geleden de handen ineengeslagen om het mogelijk te maken dat scholen hun schoolpleinen kunnen vergroenen zonder daarvoor te hoeven betalen! Hoe gaat het in z’n werk? Scholen zamelen textiel in en ontvangen in ruil daarvoor een tegoed dat kan worden ingezet voor het vergroenen van het schoolplein door idverde NL. Door middel van een groene menukaart kan de school gericht zelf kiezen waar het tegoed aan wordt besteed. Inmiddels profiteren meer dan 40 scholen in Zuid-Holland van dit initiatief en ook is de uitrol naar de provincie Zeeland en Utrecht een feit; een succesvolle start!

Krachten bundelen
Door de unieke combinatie van textielinzameling en vergroening dragen we bij aan een duurzame oplossing voor meerdere maatschappelijke uitdagingen. Zo zorgt het project voor meer hergebruik van kleding, het verminderen van afvalstromen en draagt het bij aan het creëren van een 100% circulaire textielketen. Doordat scholen kunnen sparen voor het vergroenen van een schoolplein wordt er ook gewerkt aan een groenere en gezondere schoolomgeving, waar kinderen meer kunnen bewegen, spelen en zich beter kunnen concentreren.

Neem oude kleding mee naar de NOT!
Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) van 24 t/m 28 januari 2023 staan er op een duurzaamheidsplein in hal 3, aan het einde van de onderwijsboulevard, enkele containers. In deze containers verzamelen we tijdens de beursperiode oude kleding en onder iedereen die iets inlevert, verloten we na de beursperiode een leuk, passend cadeau. Boek dus nu je gratis ticket voor de NOT via de volgende link (NOT 2023 (jaarbeurs.nl) en roep zoveel mogelijk collega’s op om oude kleding mee te nemen en in te leveren in een van de containers!

Je vindt idverde Nederland B.V. bij stand 03.B051.

Jij komt toch zeker ook naar de NOT? Registreer je hier voor gratis toegang.

Gerelateerde artikelen