Utrechts kantoor Oracle omgetoverd tot pitstraat

Deel

Gekopieerd

Oracle opent een Race Data Experience Centre in zijn kantoor in Utrecht. De titelsponsor van het huidig wereldkampioen F1-team Oracle Red Bull Racing laat gebruikers achter het stuur van een heuse racesimulator kennismaken met analytics, artificiële intelligentie (ai) en op cloudtechnologie gebaseerde, winnende racestrategieën.

Doel van de racesimulator is om te laten zien hoe data-analyses gedrag en besluitvorming, ook in een zakelijke setting, helpen aanpassen en verbeteren. Tegelijkertijd wil Oracle spelenderwijs aantonen wat de kracht en ongeëvenaarde mogelijkheden zijn van moderne technologieën als ai, machine learning en de cloud.

In het Utrechtse ervaringscentrum kunnen klanten en partners van Oracle, maar ook andere bedrijven en ondernemers, scholen en universiteiten, beter begrip krijgen hoe Oracle Cloud Infrastructure (OCI) wordt gebruikt om de voorspellingsnauwkeurigheid te verbeteren en besluitvorming aan te scherpen. In de vorm van een workshop kunnen ze dan na een simrace hun eigen analyse draaien op bijvoorbeeld het circuit van Zandvoort.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen