Vrouwen voelen meer voor toepassing it

Deel

Gekopieerd

Programmeren, het toepassen van it, daar gaat de voorkeur naar uit van vrouwen die it studeren, terwijl mannen meer voelen voor de hardwarekant, de systemen. Zo blijkt uit een Spaanse studie naar hoe mannen en vrouwen verschillen op het gebied van prestaties en specialisaties.

De onderzoekers zijn Julià Minguillón en Maria Jesús Marco-Galindo van de Steam University Learning Research Group (EduSteam); Elena Planas van de SOM Research Lab groep van het Internet Interdisciplinair Instituut (IN3) en hoogleraar Josep Maria Marco-Simó. Ze zijn allen verbonden aan de faculteit Computerwetenschappen, Multimedia en Telecommunicatie van de Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Ze hebben een open-access paper gepubliceerd: ‘Hoe verschillen de trajecten van mannelijke en vrouwelijke afgestudeerden in informatica? (The case of the Universitat Oberta de Catalunya’). Drie conclusies van het onderzoek zijn dat vrouwen die aan een bachelordiploma computertechnologie beginnen, dit doen met meer voorkennis dan hun mannelijke collega’s, iets beter presteren en andere paden kiezen.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen