Waar kan je het beste informatica studeren?

Deel

Gekopieerd

Keuzegids universiteiten wijst Open Universiteit als beste aan

De Open Universiteit biedt in de ogen van studenten de beste informatica-opleidingen op wo-niveau. Deze aanbieder van afstandsonderwijs scoort ver boven het gemiddelde. Nijmegen (Radboud Universiteit) komt daarna, gevolgd door Universiteit Utrecht. Dit blijkt uit de nieuwe Keuzegids universiteiten.

De rangschikking is gebaseerd op de oordelen van de studenten. De Open Universiteit wordt vooral gewaardeerd om de inhoud van de studies en de wijze van toetsing. Ook bij informatiekunde staat deze specialist in onderwijs op afstand ver bovenaan. Zeker bij informatica zijn de verschillen in waardering groot. Amsterdam VU en Den Haag (Universiteit Leiden informatica en economie) zijn hier de hekkensluiters.

Voor technische informatica kan je het beste naar de TU Delft. Hoog genoteerd ook staat medische informatica aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Ook business it aan de Universiteit Twente haalt een behoorlijke score.

Die laatste studie kent zeer veel uitval in het eerste jaar. Maar het lukt een gemiddeld aantal studenten om binnen vier jaar het diploma te halen. Voor medische informatica aan de UvA geldt ongeveer hetzelfde. Bij technische informatica in Delft en Eindhoven stroomt een gemiddeld aantal studenten door naar het tweede jaar. Maar daar is het wat lastiger binnen vier jaar klaar te zijn.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen