Zeeman start traineeship digitale transformatie

Deel

Gekopieerd

Winkelketen Zeeman start een intern opleidingsprogramma voor starters. Zij gaan het bedrijf meehelpen met de digitale transformatie waarin de textielreus zijn processen, organisatie en ict-systemen op de schop gooit. Deelnemers aan het tweejarige traject kunnen hun digitale kennis en vaardigheden ontwikkelen en inzetten voor het bedrijf. Zeeman hoopt hen daarna ook aan boord te houden.

Het traineeship is samen met post hbo-opleider Digiship opgezet. Starters werken samen met ervaren medewerkers aan projecten op het gebied van e-commerce, data-analyse, business intelligence en customer experience. Kandidaten worden begeleid door zowel vakdocenten als een persoonlijke groei- en ontwikkelcoach van Beeckestijn Business School. Naast het werken aan bedrijfskundige en technische data-projecten en -processen worden de deelnemers onder meer opgeleid in presentatietechnieken, zelfreflectie en agile werken.

De winkelketen voert momenteel een aantal grote ict-vernieuwingen door waaronder een nieuw erp-systeem van Microsoft Dynamics. Volgens interim ict-directeur Menno van Drunen, die 1 februari 2022 startte, wordt er een flinke inhaalslag gemaakt. Zeeman wordt klaargestoomd voor onder meer het nieuwe werken, een cloud-eerst-strategie en het op orde krijgen van de ict-security. Ook moet de interne logistiek en de dienstverlening aan klanten verbeteren.

Lees het volledige artikel op computable.nl

Gerelateerde artikelen